Volwassen worden confronteert je met een aantal uitdagingen op vlak van vriendschappen, liefde en seksualiteit, op school, met de familie, en met je eigen lichaam. Iedereen staat daar anders tegenover en iedereen probeert er op een of andere manier mee om te gaan. Maar soms kan dat dus verkeerd lopen: je loopt vaak te piekeren, je voelt je onzeker in de meest uiteenlopende situaties, je denkt veel te veel na en kan dat niet meer stop zetten, je emoties gaan alle kanten op en je berijpt niet waarom of wat je ermee moet aanvangen. Je wordt overdonderd, overstelpt, overspoeld en overweldigd.

Het is vaak niet duidelijk van waar de moeilijkheden komen: je wordt overvallen door verdriet, door kwaadheid, of je voelt gewoon niets meer. Je lichaam doet pijn, maar geen dokter kan zeggen van waar het komt. Het zit dan zogezegd “tussen de oren”, maar daarom doet het niet minder pijn. Soms kan het zijn dat enkel jezelf pijn doen nog een uitweg lijkt, maar dan één die de problemen enkel erger lijkt te maken.

Bij mij kan je terecht voor allerlei moeilijkheden. Wat wij hier zullen doen is praten in vertrouwen en in een veilige omgeving. Dat kan opluchten en verlichten. Maar het kan er ook voor zorgen dat je op een andere manier met het leven gaat omgaan. Als je bij mij komt spreken, worden vertrouwelijkheid, veiligheid en respect gegarandeerd. Contact met jouw ouders verloopt steevast met jouw medeweten en er worden nooit inhoudelijke zaken besproken zonder jouw toestemming. Samen kunnen we zo op zoek gaan naar een uitweg uit de moeilijkheden.