Ik behaalde een diploma van Dokter in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent, waar ik tevens Postgraduaat in de Psychoanalytische Therapie heb gevolgd. Ik school mij permanent bij door het regelmatig bijwonen van studiedagen en diverse nationale en internationale congressen.

Ik heb gewerkt als psycholoog met jongeren met een psychiatrische problematiek  in de Forensische Kinder- en Jeugdpsychiatrie (Centre Hospitalier Jean Titeca) en met volwassenen, jongeren en kinderen in een vertrouwenscentrum (S.O.S. Enfants, Moeskroen).

Van 2012 tot 2018 was ik als assistent verbonden aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de UGent. Van September 2018 tot Augustus 2019 was ik gastprofessor in de Klinische Assessment en de Psychoanalytische Therapie aan dezelfde universiteit.

Van 2017 tot en met 2019 was ik voorzitter van het Gezelschap voor Psychoanalyse en Psychotherapie. In de jaren daaraan voorafgaand was ik vertegenwoordiger voor deze vereniging binnen het Inter-Associatif Européen de Psychanalyse (I-AEP). 

Momenteel werk ik deeltijds als klinisch psycholoog op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling van een Algemeen Ziekenhuis) van AZ Alma te Eeklo en in mijn privé-praktijk te Lovendegem, waar ik sinds 2010 zowel volwassenen, jongeren als kinderen ontvang.